Berlin

Michel Dessler's short term assignment in Berlin :) Avagy nagyvárosi survivor Piros módra.

Friss topikok

Linkblog

2010.11.29. 13:42 pirosch

Nov 26-28. - Adventi hétvége Zsével

Zsével a hétvégén adtunk rendesen az adventi hangulatnak :) Minden évben karácsony előtt kimegyünk a Vörösmarty térre "fílingelni" - most is, csak a helyszínen változtattunk... Péntek este -egy jó welcome pálinka meg cigi után- elmentünk a 12 apostolba vacsizni. A halleves kicsit csalódást okozott, de a pizzájuk nagyon fincsi... Jó volt végre "update-elni" egymást, és minden részletről órákig beszélni, ahogy otthon is szoktuk :)
Szombaton sokáig aludtunk, és reggeli után megindultunk a városba. A Winderfeldplatzon lévő piacot szerettem volna mindenképp látni, mert a német tanárnőm mondta, hogy milyen jó ott a finomságok közt válogatni, meg jó kis kávézók vannak a környéken. Tényleg klassz a piac, ez nem régiség, és nem bolhapiac, hanem zöldség, virág, kenyér, sajt és rengeteg halacska... Itt ittuk az első glühweint ;)
Aztán elmentünk a Potsdamert Platzra, ahol a Sony Centerben egy komplett hütte fel van állítva, legószarvasok húznak egy szánt, és egy óriási kék harang van a tetőről belógatva. Innen elsétáltunk Brandenburgi kapuig, ami a park felől le volt zárva, így kerülni kellett: nem láttuk így a Reichstagot, viszont Zsé felfedezett egy Herendi üzletet :)  Végigsétáltunk az Unter den Lindenen, el a dómig, de még mielőtt odáig eljutottunk volna beszippantott minket egy hatalmas karácsonyi vásár...
Aztán bementünk a dómba, ahol én még szintén nem jártam, de ekkor már eléggé lecsúsztunk a maslow-piramis aljára, úgyhogy éttermet sem keresgéltünk sokáig. A Kartoffelhaus épp a legjobb volt, az isteni leveseikkel meg húsos-kumpis csodáikkal. Jópár órát elüldögéltünk itt, mire kiolvadtunk, csak hogy hazafelé menet még benézzünk a Gendarmenmarktra, ahol egy újabb csodálatos vásárba botlottunk… Ez más volt, mint a többi, komplett éttermeket, bárokat meg boltokat húztak fel a téren, de azért itt volt a szokásos csecsebecse meg gagyi-kínálat is. Az üveg és a kristály cuccok előtt elácsorogtunk egy darabig, de amibe beleszerettem azok a kézzel készített ékszercsodák voltak: egy liliomot vagy mit formázó medál két fülbevalóval volt a kedvencem .

Itt fel van állítva egy színpad is, és a Les belles du swing nevű csupa lány zenekar játszott isteni swing dalokat. Sajna már csak a végére értünk oda, aztán már csak felvételről ment a zene, míg mi nyomtunk egy puncsot a változatosság kedvéért. Majdnem éjfél volt, mire hazaértünk, Zs szinte a küszöbről bedőlt az ágyba.
Vasárnap ennek megfelelően délig aludtunk, noha az volt a terv, hogy korán meginduljunk, mivel négykor már tempósan sötétedik. Így kicsit rövidebb lett a napunk, de legalább jól kialudtuk magunkat, +úgysem bírtunk volna ki többet a cidriben. Szép tiszta időnk volt mindkét nap, de vasárnap alattomos kis szél fújt, és a lábunk fázott a dupla zokni ellenére.
A régiségpiac után az állatkertbe mentünk, a majmokkal egyszerűen nem tudok betelni :) És megnéztük Knutot, a jegesmedvét is, habár ez az egyetlen hely, ahol nincsenek kiírva az állatok nevei, így nem tudjuk, a 3 maszi közül melyik volt valójában Knut… Szerintem a vasárnapi időt egyedül a jegesmaszik élvezték, úgyhogy mire besötétedett mi is szétfagytunk, és beirányoztuk a legközelebbi kari vásárt egy kis sültkolbászért meg forralt borért :) Sajna nagyon gyorsan elment a hétvége, de legalább most fel vagyunk töltődve karácsonyi feelinggel :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://berlinbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr652481096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása