Berlin

Michel Dessler's short term assignment in Berlin :) Avagy nagyvárosi survivor Piros módra.

Friss topikok

Linkblog

2010.11.11. 09:28 pirosch

okt 30 - Öcsike jön

Öcsike megérkezett kora délután, béreltünk neki egy bicót a szomszédos hostelben, aztán irány a város! Jól megkirándultattam, tekertünk vagy 6 órát, de ez a legjobb módja a főbb nevezetességek (Sehenswürtigkeit) körbejárásának: gyors, rugalmas, az ember csak kiköti, ha vmit jobban meg akar nézni.

A Hauptbahnhofon bekapott fish’n’chips után végigjártuk a “klasszikus” útvonalat: Bundestag, Brandenburger Tor, végig az Unter den Lindenen az Alexanderplatzra, ahol majdnem felmentünk a tv-toronyba, aztán a Gendarmenmarkton a sarki kiskocsmában ittunk egy jó sört. A Chackpoint Charlie-nál már eléggé sötétedett, ezért el is felejtettünk fotózni… Visszafelé megálltunk a Potsdamer Platzon, ahol –noha őrült jó időnk volt, kb 15 fok, messze “az évszaknak megfelelő” fölött- már itták a glühweint… De nagyon hangulatos kis alpesi hangulatú standok vannak sajttal, kolbásszal, fahéjas mandulával. Meg fel van állítva egy havas palya, ahol fánkozni lehet. Hazafelé egy tök új útvonalon jöttünk, aminek végén az Oranienburger srtassen kötöttünk ki. Itt csak megmutattam öcsikének, h nem tud olyan nemzeti kaját mondani, amire itt nincs étterem, mikor is megálltunk a Zapata nevű hely előtt. Annyira lepukkant, hogy eddig én nem mertem bemenni, de öcsike nem ilyen félős, úgyogy betoltuk a bringát. Hát egy állatkirány hely rejtőzik a félig lebontott épület udvarán: egy művésztelep, ahol kis sufnikban alkotnak –festenek, meg vas-szobrokat hegesztenek- a művészek, és minden ki is van állítva, tehát egyben galéria is, egy romkocsmánál is viccesebb bárral megsépkelve, ahol a tűz mellett padokon meg kocsi-üléseken ülnek a sörrel az emberkék.

Bár ma Halloween van nem mentünk sehova partizni, sőt vacsizni menni se volt erőnk, megettük amiket előre főztem öcsikének.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://berlinbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr802441133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása